Press Releases

2022-09-19

Portföljbolaget Budbee annonserar att det går samman med Instabox och bildar det nya bolaget Instabee

De två svenskgrundade bolagen för sista milen-leveranser Budbee och Instabox meddelar idag sin avsikt att gå samman i det nya sammanslagna bolaget som kommer att heta Instabee.

Samgåendet, som förutsätter godkännande av den svenska konkurrensmyndigheten, skulle skapa en ny koncern med styrkan att investera i, och flytta fram gränserna för, kundfokuserade och hållbara sista milen-leveranser för den europeiska e-handelssektorn. Fredrik Hamilton kommer utses till verkställande direktör för det sammanslagna bolaget och Alexis Priftis kommer vara styrelseordförande. Det sammanslagna bolaget är värderat till cirka 18 miljarder SEK och Flat Capital äger efter transaktionen cirka 1.1 % av det nya Bolaget.

Transaktionen medför ingen direkt förändring av Flat Capital substansvärde då nuvarande ägande i Instabox växlas om till ägande med samma värde i Instabee.

”Jag har varit långsiktig i mina planer sedan start och samgåendet med Instabox är en fantastisk möjlighet att skapa något riktigt betydande. Vi har självklart följt Instabox genom åren och jag imponeras av deras resa. Det här känns som en perfekt kombination och jag ser fram emot att lära känna alla mina nya kollegor. Vi kommer att åstadkomma något stort tillsammans”, säger Fredrik Hamilton.

Länk till pressrelease från Budbee:
https://budbee.com/wp-content/uploads/2022/09/1.-press-release-budbee-instabox-se.docx.pdf

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Hanna Wachtmeister, VD, hw@flatcapital.com, +46 (0) 70 661 60 05
Antonio Melani, IM, am@flatcapital.com, +46 (0) 72 221 81 32

Certified Adviser

Flat Capitals Certified Adviser är Augment Partners AB, info@augment.se, +46 (0) 8 604 22 55

Om Flat Capital
Flat Capital är ett investeringsbolag som fokuserar på bolag med framstående entreprenörer i ledande ställning och gör i huvudsak investeringar genom sitt nätverk av världsledande investerare och entreprenörer. Bolaget grundades 2013 av entreprenörerna Nina och Sebastian Siemiatkowski (grundare och VD för Milkywire respektive Klarna) och leds av VD Hanna Wachtmeister tillsammans med en erfaren styrelse. Exempel på portföljbolag är Klarna, Budbee och Truecaller. Bolaget vill bidra med långsiktigt kapital och är i grunden en passiv minoritetsägare samtidigt som Flat Capitals erfarenhet och nätverk finns till hands i den utsträckning entreprenören önskar. Syftet är att förenkla framgångsrikt bolagsbyggande och möjliggöra exponering till annars svåråtkomliga och framstående bolag.
Mer information finns på: www.flatcapital.com