Press Releases

2021-10-28

Flat Capital investerar cirka 17,2 MSEK i LoveLocal - ett framstående techbolag som digitaliserar den 1.1 triljon USD stora lokala butikshandeln i Indien

Flat Capital investerar 2,0 MUSD, motsvarande cirka 17,2 MSEK, i LoveLocal genom en så kallad pre-series B-runda. LoveLocal är ett framstående techbolag som genom sin plattform digitaliserar den 1,1 triljon USD stora lokala butikshandeln i Indien. Kapitalrundan, som övertecknades kraftigt, är på totalt 18 MUSD motsvarande cirka 155 MSEK. Ett flertal erkända investerare deltog i rundan, däribland Vulcan Capital som ledde transaktionen och därefter investerare såsom Alumni Ventures Group, Commerce Ventures, Sriram Krishan, general partner på VC-firman Andreessen Horowitz, Nami Zarringhalam, medgrundare av Truecaller, Sarah Jones Simmer, grundare av Found och f.d. operativ chef på Bumble, Anna Lambert, chef för “product acceleration” på Shopify, och Arpan Sheth, senior partner på Bain i Mumbai och Washington DC, med flera. Tidigare investerare i LoveLocal deltog med sin pro rata andel eller mer.

LoveLocal revolutionerar den 1,1 triljon USD stora lokala butikshandeln i Indien genom sin fullstack-plattform som innebär att handlare kan digitalisera sina butiker och därmed effektivisera sin verksamhet genom ökade insikter och bättre kundrelationer. För kunden innebär bland annat plattformen att man får en översikt över sitt lokala utbud och att man mer effektivt kan handla varor, vare sig det är fysiskt eller online, genom ett knapptryck. Sedan LoveLocal grundades i januari 2020 har bolaget vuxit 40 gånger och finns i nuläget i mer än 35 indiska städer. Senaste 18 månaderna har bolaget anslutit fler än 100 000 handlare, hanterat över 1 miljon ordrar och växer med mer än 35% månad över månad. De har i nuläget Indiens största digitala dagligvaruhandelskatalog med 55 000 produkter i över 145 olika kategorier. Med dagligvaruhandeln avses bland annat mataffärer, apotek och butiker med färsk frukt och grönsaker. Den lokala butikshandeln består idag av fler än 60 miljoner handlare vilket motsvarar cirka 95% av den 1,1 triljon USD stora butikshandeln i Indien.

Genom kapitalrundan tillförs LoveLocal 18 MUSD motsvarande cirka 155 MSEK vilket innebär att bolaget kan ta nästa steg i sin tillväxtresa.

LoveLocals grundare Akanksha Hazari-Ericson är en framstående entreprenör med bakgrund från Cambridge University, Princeton University och har en lång resumé av priser och utmärkelser från sin tidigare karriär i Indien, mellanöstern och USA. Kapitalrundan i LoveLocal innebär att Akanksha är den första kvinnliga grundare och entreprenör i Indien som framgångsrikt lyckats resa kapital av denna storlek, där mindre än 1% av Indiens VC-transaktioner går till kvinnoledda bolag.

Länk till bolagets pressmeddelande: https://www.lovelocal.in/partner/hi/LoveLocal-Raises-$18m-Pre-Series-B-in-the-largest-round-ever-raised-by-a-Solo-Woman-Tech-Founder-in-India

Sebastian Siemiatkowski, styrelseordförande i Flat Capital:
“LoveLocal är ett av de mest spännande bolagen jag har träffat på en väldigt lång tid. Vi fick möjligheten att träffa Akanksha under hennes vistelse i Sverige och jag är verkligen imponerad av henne. Akanksha är den typ av entreprenör man stöter på en gång var femte år om man har tur. Jag är glad och stolt att Flat nu får möjlighet att investera i LoveLocal och vara med på deras resa.”

Hanna Wachtmeister, VD Flat Capital:
“Den indiska butikshandeln är en för oss nästan ogreppbart stor marknad som står inför ett enormt digitaliseringsskifte. LoveLocals plattform möjliggör detta skifte för lokala butikshandlare. Dessutom är Akanksha en enastående entreprenör som jag är glad över att få ha träffat och lära känna och som inspirerar mig på många plan. Jag är väldigt stolt att just LoveLocal är vår första investering som noterat bolag då jag anser att det representerar precis det vi letar efter; fantastiska entreprenörer med förmågan att skapa framtidens bolag.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Hanna Wachtmeister, VD, hw@flatcapital.com, +46 (0) 70 661 60 05
Björn Petersson, CFO, bp@flatcapital.com, +46 (0) 76 109 00 00

Certified Adviser
Flat Capitals Certified Adviser är Augment Partners AB, info@augment.se, +46 (0) 8 604 22 55

Om Flat Capital
Flat Capital är ett investeringsbolag som fokuserar på bolag med framstående entreprenörer i ledande ställning. Portföljen har 14 bolag där de största innehaven är Klarna, Budbee och Truecaller. Bolaget vill bidra med långsiktigt kapital och är i grunden en passiv minoritetsägare samtidigt som Flat Capitals erfarenhet och nätverk finns tillhands i den utsträckning entreprenören önskar. Investeringarna görs globalt, samtidigt som en stor del av den nuvarande portföljen är nordiska bolag. Mer information finns på www.flatcapital.com.

Om LoveLocal
LoveLocal, som grundades januari 2020, är ett techbolag som digitaliserar den lokala butikshandeln genom sin fullstack-plattform. Bolagets mission är att digitalisera och organisera den lokala butikshandeln och skapa världens största digitala lokala nätverk och därmed bidra till framtidens lokala shoppingupplevelse. För mer information, besök: www.lovelocal.in